Cappuccino

X
Cappuccino

Benodigdheden:

  • een (voorverwarmd) cappuccinokopje
  • een melkkan
  • Nutroma Opschuimmelk

Bereidingswijze:

  • Maak eerst een goede espresso.
  • Stoom Nutroma Opschuimmelk op.
  • Houd het kopje met espresso een beetje schuin en schenk de opgestoomde Nutroma Opschuimmelk in het midden van de cremalaag tot het kopje voor de helft gevuld is.
  • Tik met de melkkan op de rand van het kopje zodat het melkschuim meekomt. Een perfecte schuimkraag heeft geen zichtbare belletjes en biedt met gemak weerstand aan suiker.

Verhouding %:

  • 25 % melkschuim
  • 50 % melk
  • 25 % espresso

Latte macchiato

X
Cappuccino

Benodigdheden:

  • glas
  • een melkkan
  • een kannetje voor de espresso
  • Nutroma Opschuimmelk

Bereidingswijze:

  • Stoom Nutroma Opschuimmelk op.
  • Vul het glas tot aan de rand met melk en schuim en laat het ongeveer 20 seconden staan zodat het melkschuim steviger wordt.
  • Maak een goede espresso in een kannetje. De hoeveelheid koffie die u bij de melk schenkt is afhankelijk van uw smaak.
  • Giet de espresso voorzichtig door het melkschuim.

Verhouding %:

  • 33 % melkschuim
  • 17 % espresso
  • 50 % melk
 
contact   |   version française
Werkwijze Werkwijze Werkwijze

Hoe maakt u de perfecte koffie-met-melk?

De basis is een goede espresso

Doordat de bonen bij een traditionele koffie minder fijn gemalen zijn, loopt het water sneller door de filter. Hierdoor is het volume water groter ten opzichte van de gemalen koffie, wat meestal resulteert in een mildere smaak. Bij de espresso zitten alle smaken als het ware geconcentreerd in 30 ml. Het is dus de kleine espresso die een voldoende krachtige smaak heeft om een perfecte harmonie aan te gaan met melk in bv. cappuccino’s of latte macchiato’s.

Bekijk de instructiefilm

Hoe de Nutroma Opschuimmelk opstomen?

Stap 1 ± 4°C Dit is de ideale starttemperatuur voor Nutroma Opschuimmelk. Schenk de juiste hoeveelheid in een melkkan.
Stap 2 ± 37°C
(handwarm)
Tot deze temperatuur kunt u lucht in de melk brengen. Dit doet u door de stoompijp net onder het melkoppervlak te houden, waardoor u een zacht sissend geluid krijgt. De melk wint nu aan volume.
Stap 3 ± 65°C Breng de stoompijp ± 2 cm dieper in de melkkan. De melk begint rond te tollen. Het schuim en de melk worden vermengd tot een homogeen geheel. Draai bij 65°C de stoompijp toe. Vergeet niet de stoompijp schoon te maken!
Stap 4 > 70°C Vanaf deze temperatuur verdwijnen de smeuïgheid en de volle smaak van de melk én ontstaat er droog schuim met een kooksmaak. Vermijd dit!

Bekijk de instructiefilm

Bereidingen en afwerking


Ontdek nog meer inspirerende ‘Latte Creations’-recepten