contact   |   version française
Peter Hernou

Latte Art als topsport – Interview met Peter Hernou

Met een topscore op smaak werd Peter Hernou met Nutroma Opschuimmelk Wereldkampioen Latte Art 2009!

Wie is Peter Hernou?
Ik werk al meerdere jaren als onafhankelijk koffieconsulent en baristatrainer, met een grote interesse in het combineren van smaken en aroma's.

Proficiat met uw wereldtitel. Wat heeft u daarvoor moeten doen?
Deze titel is een samenvloeiing van alle informatie die ik heb mogen ontvangen bij contacten in de voorbije jaren. Die verworven kennis, met respect voor het product in combinatie met het vele uittesten, heeft mij tot de juiste producten geleid. Voor de discipline Latte Art moest ik 2 cappuccino's met identieke tekening maken. Daarnaast is het maken van 2 identieke espresso macchiato's en 2 eigen creaties verplicht. Dit onder het oog van 6 juryleden en binnen een tijdspanne van 8 minuten.

Hoe bent u tot op dit niveau gekomen?
Mijn passie voor koffie en in het bijzonder Latte Art is ontstaan in mijn vroegere horecazaak, die ik samen met mijn levenspartner Petra uitbaatte. De ervaring die ik daar opdeed, vormt vandaag de basis van mijn kennis. Ik leerde er samen met mensen uit het vak smaken te testen en te combineren. Hierdoor kon ik mij steeds verder ontwikkelen, met de wereldtitel Latte Art als resultaat.

Welke factoren zijn hierin bepalend?
Zoals bij topsport hangt het resultaat af van veel elementen. Voor dit WK heb ik via intensieve trainingen alle factoren op punt gezet. Een lekker product is het allerbelangrijkste. Goed combineerbare smaken samenvoegen. Kortom, de juiste koffie bij de juiste melk. Zo ben ik uitgekomen bij Nutroma Opschuimmelk. Haar volle en smeuïge smaak sluit ideaal aan bij de smaak van koffie. Daarnaast heb je ook nog de kunst van het koffiezetten, de techniek van het opschuimen van melk tot de juiste structuur en van het uitschenken van de melk in de koffie.

Kunst, technieken, structuren… is dat wel haalbaar voor een drukke horecazaak met wisselend personeel?
Ik ben ervan overtuigd dat het haalbaar is voor elke horecazaak om een kwalitatieve koffie-met-melkbereiding te serveren. Via een kleine investering in opleiding is het al snel mogelijk hier meerwaarde voor uw horecazaak uit te halen.


Contacteer Peter Hernou: www.latteart.be