contact   |   version française
Peter Hernou

Latte recepten

Koffie en opschuimmelk: het lijkt een onverstoorbaar huwelijk. Maar met een beetje inspiratie ontdekt u al gauw dat er talloze lattecombinaties met Nutroma Opschuimmelk mogelijk zijn. Hieronder vindt u enkele verrassende Latte Creations-recepten die we aan traditionele lattelovers op de Horeca Expo hebben voorgelegd. En wat blijkt: ze zijn getest, gekeurd en heerlijk bevonden!

Tiramisu Latte

Tiramisu Latte

Benodigdheden:

  • Nutroma Opschuimmelk
  • Melkkannetje
  • Glas
  • Monin-siroop Tiramisu 3 cl
  • Amaretto (facultatief) 2 cl
  • Cacaopoeder
  • Boudoir (lange vinger)

Bereidingswijze:

  • Neem je glas en voeg de tiramisusiroop (eventueel amaretto) toe
  • Stoom je Nutroma Opschuimmelk op tot 65 graden
  • Neem een lepel, leg deze op de siroop in je glas en giet hierop je opgestoomde melk
  • Afwerken met een dun laagje cacaopoeder en een lange vinger op het glas

Verhouding %:

  • 33 % schuim
  • 50 % opschuimmelk
  • 17 % siroop + likeur

Cuarenta y tres Latte

Tiramisu Latte

Benodigdheden:

  • Nutroma Opschuimmelk
  • Melkkannetje
  • Glas
  • Cuarenta y tres-likeur 2 cl
  • Monin-siroop Komkommer 3 cl
  • Kardemompoeder mespuntje
  • Schijfje komkommer

Bereidingswijze:

  • Neem je glas en voeg de Cuarenta y tres, komkommersiroop en kardemom toe
  • Stoom je Nutroma Opschuimmelk op tot 65 graden
  • Neem een lepel, leg deze op de siroop in je glas en giet hierop je opgestoomde melk
  • Afwerken met een schijfje komkommer op of in het glas

Verhouding %:

  • 33 % schuim
  • 50 % opschuimmelk
  • 17 % siroop + likeur

Cuberdon Latte

Tiramisu Latte

Benodigdheden:

  • Nutroma Opschuimmelk
  • Melkkannetje
  • Glas
  • Cuberdonsiroop 3 cl
  • Cuberdonjenever (facultatief) 2 cl
  • Cuberdon

Bereidingswijze:

  • Neem je glas en voeg de cuberdonsiroop (eventueel de jenever) toe
  • Stoom je Nutroma Opschuimmelk op tot 65 graden
  • Neem een lepel, leg deze op de siroop in je glas en giet hierop je opgestoomde melk
  • Afwerken met een dun laagje cuberdonsiroop op het melkschuim en een neuzeke naast het glas

Verhouding %:

  • 33 % schuim
  • 50 % opschuimmelk
  • 17 % siroop + likeur

Speculaas Latte

Tiramisu Latte

Benodigdheden:

  • Nutroma Opschuimmelk
  • Melkkannetje
  • Glas
  • Monin-siroop Speculaas 3 cl
  • Speculaascrumble
  • Speculaas

Bereidingswijze:

  • Neem je glas en voeg de speculaassiroop toe
  • Stoom je Nutroma Opschuimmelk op tot 65 graden
  • Neem een lepel, leg deze op de siroop in je glas en giet hierop je opgestoomde melk
  • Afwerken met een speculaascrumble op het glas en een speculaas naast het glas

Verhouding %:

  • 33 % schuim
  • 50 % opschuimmelk
  • 17 % siroop

Caramel Latte

Tiramisu Latte

Benodigdheden:

  • Nutroma Opschuimmelk
  • Melkkannetje
  • Glas
  • Monin-siroop Caramel 3 cl
  • Karamelpraline

Bereidingswijze:

  • Neem je glas en voeg de karamelsiroop toe
  • Stoom je Nutroma Opschuimmelk op tot 65 graden
  • Neem een lepel, leg deze op de siroop in je glas en giet hierop je opgestoomde melk
  • Afwerken met een karamelcrumble op het glas en een praline naast het glas

Verhouding %:

  • 33 % schuim
  • 50 % opschuimmelk
  • 17 % siroop